vrijdag, november 17, 2006

Gallo Pinto

Een typisch gerecht uit Costa Rica: Gallo Pinto! Meestal als ontbijt, maar wordt bijna gans de dag gegeten. Met eieren, kookbanaan (let op, eet dit niet rauw of je komt niet meer van het toilet), kip enzovoorts. Ik eet het met kookbananen, kip en de fantastische Lizanosaus.
Het recept:
  • Ui
  • Look
  • Verse koriander
  • Rode bonen (vers: 24u op voorhand laten weken in licht gezouten water)
  • Kookbanaan
  • Kippenborst
  • Oregano
  • Lizano tabasco
  • Gekookte rijst
De ui en de look snipperen. De koriander fijn snijden. De kip in kleine blokjes snijden. De rijst koken, het best een dag op voorhand. De kip bakken in olijfolie samen met oregano en enkele druppels Lizano tabasco. Terwijl dit bakt, een nieuwe pan gebruiken om de look en de ui te bakken tot ze glazig zijn. Voeg de rijst toe en roerbak dit alles. Vergeet je kip niet te controleren! Neem de kookbanaan en snij deze in in schuine schijven van ongeveer één cm dik en bak deze zachtjes in boter. Tot ze lichtjes bruin is. Ondertussen voeg je de uitgelekte rode bonen er bij en roerbak deze. Voeg ook een beetje vocht van de bonen toe. Als dit klaar is voeg de gesneden koriander toe en dien samen met de kip en de banaan op. Doe er wat Lizanosaus bij en smakelijk!
De Gallo Pinto kan je bij alles gebruiken in de plaats van aardappelen. Ik weet dat veel mensen de bonen niet lusten, maar echt geloof me, het is een fantastisch gerecht. Dit gerecht is van Mary, de vrouw van de boswachter van ASEPALECO.

Geen opmerkingen: